detska-moda

Има ли мода сред детските дрехи? Безспорно отговорът е „Да”. Но следва ли модата при детските дрехи тази на възрастните и до каква степен, или детските дрехи нямат нищо общо с тези на възрастните? На този въпрос също можем да отговорим с „Да” – модата при детските дрехи следва тенденциите, които се налагат при облеклата на възрастните. Много често дори детските дрехи са умалени варианти на дрехите на родителите на детето, което ги носи, но все пак има някои малки различия.

Детски дрехи


Детските дрехи също като тези на възрастните се менят всеки сезон – веднъж са модерни широки панталони, друг път са на мода тесни дънки, тази година са актуални вталените рокли, а миналата бяха разкроените рокли. Когато обаче се налага нова тенденция сред облеклата на възрастните, то това моментално се отразява и върху детските дрехи. Разбира се има една малка разлика – детските дрехи все пак са съобразени с това на малчуганите да им е винаги комфортно. Какво имаме предвид – когато се наложат силно вталени и стеснени модели, то при детските дрехи това не важи. Причината е, че нито малките момичета, нито момчетата ще се чувстват удобно в тоалет, който ги стяга и не им позволява да се движат свободно.

Що се отнася до цветовите гами, които са актуални при детските дрехи и тези на възрастните – отново можем да кажем, че се следва една и съща линия с малки отклонения. Детските дрехи винаги са били по-шарени, по-ярки и по-весели. Не е изключено да облечете хлапето си например в модерните за сезона сиви и кафяви тонове, но като цяло преобладават топли и весели цветове сред детските дрехи. И като заключение можем да кажем само едно – в каквито и детски дрехи да облечете своето съкровище – нещо от миналия сезон, което вече е демоде, или тоалет по последен писък на модата – то винаги ще изглежда добре.

Детски дрехи – избор на цвят


Избирането на детски дрехи е много трудно. Повечето родители избират дрехите по техния цвят и по материала, от който са направени. Повечето майки предпочитат момчетата да са облечени в синьо, а момичетата в розово или червено. Но повечето родители избират тяхното дете да е облечено в пъстри и шарени дрешки.

При избирането на детски дрехи трябва да се обърне внимание на възрастта на детето. Когато детето е малко, дрехите в бебешко синьо и розово са подходящи, но когато детето порасне трябва внимателно да се подбират цветовете на дрехите, с които обличате своето дете. Експерти казват, че когато детето е малко по-голямо (3-6 годишна възраст) дрехите трябва да са в по-тъмни цветове. Това е така, защото всички знаем, че малчуганите са пълни с енергия и при играта си те често цапат своите дрехи. Не обличайте детето си в светли дрехи, когато му предстои пътуване или друго официално събитие, защото ако оцапа дрехите си, няма да има възможност те да бъдат сменени. Когато обличате своето дете, обърнете внимание на цвета на обувките. Те непременно трябва да са в по-тъмен цвят, защото се цапат много бързо, когато малчуганите си играят. Изборът на цвят за детски дрехи е труден. Наблегнете над тъмните цветове, защото децата често цапат своите дрехи. Може да си позволите да ги облечете с по-светли дрехи, само когато трябва да ходят на официални събития или пътувания.